Влітку це найходовіший рецепт у мене, такі огірки я роблю мало не щодня. Їмо їх весь сезон – дуже смачно! Раніше я солила в пакеті або на мінералці, але згодом ці рецепти нам “набридли” – і я знайшла смачніше!
Тепер солю на окропі у банку. Дивно вкуусноооо!!!! Обов’язково спробуйте, я впевнена, що вам сподобається.
Для цього рецепту я люблю брати дрібні огірки. Якщо вони великі, можу розрізати на 2 частини. Кінчики зрізаю.
Далі інші інгредієнти:
Чистимо часник, готуємо гілочки кропу, ставимо чайник.
Далі беремо трилітрову банку, кладемо на дно гілочки кропу. Я його не ріжу, кладу прямо так. Далі кладемо очищені зубчики часнику і укладаємо огірочки – скільки поміститься у банку.
Черга окропу:
Насипаємо в банку сіль і заливаємо окропом із чайника. Води наливаємо стільки, щоби вона повністю покрила всі огірочки.
Залишаємо до повного остигання прямо на столі, потім закриваємо кришкою і трохи повертаємо/перевертаємо банку, щоб сіль рівномірніше розподілилася.
А далі забираємо в холодильник на 5-8 годин. Зазвичай я прибираю на ніч, або роблю вранці, щоб на вечерю у нас були смачні малосольні огірочки.
Смачно, просто, а які хрусткі виходять! Спробуйте самі!
Пропорції на 3-літрову банку:
- огірки – скільки увійде, приблизно 15-30 шт, залежно від розміру
- вода окріп – приблизно 1,5-1,7 л
- сіль – 3 ст.л. (беремо з невеликою гіркою)
- часник 5-7 зубчиків
- кріп – середній пучок