Наскільки сумісні алкоголь та ліки: можливі комбінації та наслідки

Наскільки сумісні алкоголь та ліки: можливі комбінації та наслідки

Можливість поєднувати спиртне та лікарські препарати – це не менше, ніж наука, яка потребує ретельного аналізу та докладного вивчення. Адже важливо пам’ятати, що кожні ліки мають як протипоказання, так і побічні ефекти. Детальніше про гедазепам та алкоголь дивіться тут https://mostrda.org.ua/?p=8867.

Але щоб не бути голослівними, давайте з’ясуємо чому той чи інший лікарський засіб не може поєднуватися з алкоголем.

То яким чином алкоголь впливає на дію ліків?

Найбільш типовими результатами взаємодії хімічних речовин та алкогольних напоїв є значне посилення чи зниження ефекту від ліків.

Але це ще не все!

Можуть виникнути і непередбачувані реакції на алкоголь, а саме збочення впливу препаратів, що приймаються. Наприклад, ви на тлі таблеток, що знижують артеріальний тиск, дозволили собі спиртного. Але судини зреагували таким чином, що ваш тиск або дуже впав, або навпаки почав зростати.

Наскільки сумісні алкоголь та ліки: можливі комбінації та наслідки

Як у тому чи іншому випадку вплине алкоголь на організм? Реакція безпосередньо залежить від ваших індивідуальних особливостей, властивостей ліків та дозування спиртного. Саме тому, якщо ви приймаєте життєво важливі препарати регулярно, то алкоголю у вашому житті має бути якнайменше. Якщо ви приймаєте ліки курсами, то дозволити собі розслабитися можна лише в інтервалах між лікуванням і не завжди. У будь-якому випадку запитати поради ви завжди можете у свого лікаря.

Та й хочеться розвіяти велику оману про те, кофеїн добре протвережує. Безумовно, кава – це не засіб для лікування, але важливо розуміти, що кофеїн, що міститься в ньому, не сприяє протверезіння. Цей компонент підступний тим, що навпаки сприяє стрімкому проникненню етилового спирту в кров. Пам’ятайте про це!

«Здоров’я не купиш – їм можна тільки розплачуватися!»

Але ж ми й не збираємося шкодити своєму організму. Якщо спиртне, то лише з особливого приводу та виключно якісне. Вважаєте за краще міцніше – зверніть увагу на віскі Old Continent. Якщо до міцного алкоголю байдужі, ви завжди можете вибрати будь-який інший, але улюблений напій.

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *